Solferie | Luksusleilighet i Spania

Tips og lenker

Reise

Det går opptil 30 direktefly hver uke fra flere byer i Norge til Alicante:
Norwegian.noSASRyanair.com

Det går også direktefly til Murcia, som ligger 80 km fra leiligheten.

Se litt av Spania?

Vil du kombinere en solferie med å se litt av Spania, kan du fly til Madrid, Barcelona, Malaga, Sevilla og Bilbao. Det er mulig å leie bil ett sted og levere den i Alicante uten særlig pristillegg. Heller ikke flybillettene er dyrere om du flyr til en flyplass og hjem fra en annen. Du kan også velge forskjellig selskap ned og hjem hvis det passer bedre eller blir billigere.

Vær

Værstatistikk for Guardamar for 3 år

Værvarsler for 1-2 uker framover (generelt sett regner det mye sjeldnere enn varslene):
Weather Underground
AccuWeather
Weather.com

Soling

Husk at solen er sterk i Spania! Spania benytter samme tidssone som Norge, men ligger egentlig en time lenger vest. Om sommeren er derfor solen sterkest ca. kl 14.

Kart og satelittbilder

ViaMichelin viser kart over nærområdet. Veien du ser går rett ned er bare en gangsti i pinjeskogen, vis-a-vis den er inngangen til vår leilighet.

Google Maps viser satelittbilde over området. Vår urbanisasjon er den hvite nederst på bildet.

Leiebil

Det enkleste og rimeligste er å leie bil på flyplassen, det tar 25 minutter å kjøre og det er lett å finne fram. Den lønner seg å bestille bil på forhånd.

Valuta og betaling

Omtrent alle større butikker har betalingsterminal som tar Visa og MasterCard. Du må ikke bruke kode, men har du kort uten bilde må du vise pass eller annen legitimasjon. American Express og Diners går bare få steder.

Kontanter kan du ta ut i minibankene som du finner mange steder. Det er oftes billigere å ta ut Euro der nede enn å veksle i Norge (men forskjellige banker og kortselskaper har forskjellig gebyrpolitikk, kredittkortselskapene har ofte sin egen vekslingskurs. Hva som lønner seg for deg må du sjekke på forhånd.)

Be Sociable, Share!

No comments yet.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Theme Design by devolux.nh2.me